Program 2024

Programmet är under utveckling, men det här är i grova drag det som vi avser att göra under innevarande år. Tag gärna kontakt med mig Kim Forss som är programansvarig eller med den kontakt som kan finnas under respektive rubrik.

Läsecirklar

Sällskapet har haft läsegrupper som roat sig med Ulysses, Finnegans Wake, Porträtt av konstnären som ung, Dubliners, Giacomo Joyce. Ibland har vi läst texterna på engelska, ibland på svenska, ibland både och. Nya läsegrupper startas så fort en tillräckligt stor grupp medlemmar – mellan 3 och 30 deltagare har vi haft – bestämmer sig för att ses och läsa. Under ”Läsgrupper” kan du anmäla ditt intresse för detta.

Resor

Sällskapet har tidigare ordnat resor för medlemmarna till Dublin, Trieste och Zürich. Nu i juni planeras en resa till Dublin. Kontakta Jonas Ellerström och anmäl ditt intresse. Resan kommer att äga rum i början/mitten av juni och vi kommer att besöka en rad Joyce-relaterade platser i Dublin och dess omgivningar. 5 dagar.

Bloomsday

Vi firar på Rönnells, söndagen den 16/6 från 16.00 och framåt. Musik, mat och dryck, mingel, panelsamtal om Finnegans Wake och läsning av Ulysses.

Besök

Strax innan pandemin bröt ut donerade Sällskapet en samling översättningar av Joyce till Nobelbiblioteket. Samlingen består huvudsakligen av Ulysses på många språk, men även annat. Vi gör ett besök, ser på böckerna och pratar om hur de kan användas. Detta är inplanerat till hösten.

Årsmöte

Sällskapets årsmöte för 2023 ordnas den 16/4 2024. Kallelse till medlemmarna kommer med mail några veckor innan mötet, men boka in tiden redan nu. Förutom själva mötesförhandlingarna blir det något annat inslag också.