Program 2024

Programmet är under utveckling, men det här är i grova drag det som vi avser att göra under innevarande år. Tag gärna kontakt med mig Kim Forss som är programansvarig eller med den kontakt som kan finnas under respektive rubrik.

Läsecirklar

Sällskapet har haft läsegrupper som roat sig med Ulysses, Finnegans Wake, Porträtt av konstnären som ung, Dubliners, Giacomo Joyce. Ibland har vi läst texterna på engelska, ibland på svenska, ibland både och. Nya läsegrupper startas så fort en tillräckligt stor grupp medlemmar – mellan 3 och 30 deltagare har vi haft – bestämmer sig för att ses och läsa. Under ”Läsgrupper” kan du anmäla ditt intresse för detta.

Resor (Dublin 2024)

Sällskapet har tidigare ordnat resor för medlemmarna till Dublin, Trieste och Zürich. Nu den 11–15 juni planeras en resa till Dublin. Kontakta Magnus Ringborg och anmäl ditt intresse. Vi kommer att besöka en rad Joyce-relaterade platser i Dublin och dess omgivningar under 5 dagar.

  • 12.6 Utflykt till Howth Head.
  • 13.6 kl 11.00 Joyce Center, walk Joyces Dublin
  • 14.6 kl 11.00 walk Footsteps of Bloom
  • kl 18.30 Hundkapplöpning
  • 15.6 Sandycove och Martello Tower.

Hjälp att ordna flygresa tur och retur till Dublin och hotellbokning där
kan du få av Peter Held på Flygresebyrån, https://www.flygresebyran.se/
Adress: Flygresebyrån, Ekebo 2254, SE-268 90  SVALÖV. Telefon
0418-442117, mobil 0707-533915, epost info@flygresebyran.se

Bloomsday

Vi firar Bloomsday söndagen den 16 juni från 16.00 och framåt på Rönnells antikvariat i Stockholm. Det blir ett blandat program med bland annat ett panelsamtal om att översätta Finnegans Wake. Lars Johansson och Leif Höghaug har översatt the Wake till svenska respektive norska och jämför erfarenheter. Kontakta programansvarige Kim Forss för information och intresse. Moderator är Jonas Ellerström.

Besök

Strax innan pandemin bröt ut donerade Sällskapet en samling översättningar av Joyce till Nobelbiblioteket. Samlingen består huvudsakligen av Ulysses på många språk, men även annat. Vi gör ett besök, ser på böckerna och pratar om hur de kan användas. Detta är inplanerat till hösten.

Årsmöte

Sällskapets årsmöte för 2023 ordnas den 18/4 2024. Kallelse till medlemmarna kommer med mail några veckor innan mötet, men boka in tiden redan nu. Förutom själva mötesförhandlingarna blir det något annat inslag också.